У Москві в музеї Реріха пройшли обшуки: Мінкульт РФ виніс майно на десятки мільйонів євро

У музеї імені Миколи Реріха з ранку проходять обшуки, співробітники Міністерства культури РФ в супроводі представників Слідчого комітету винесли майно на десятки мільйонів євро

Про це розповів віце-президент міжнародного центру Реріха Алєксандр Стеценко, повідомляє "Новая газета".

"З 10 ранку вони пакують нашу спадщину. Обшук почався без мене і нашого юриста. Це неподобство! Ось так Мінкульт відбирає наш музей. Ми навіть не знаємо, які картини забирають. Знаю, що забрали картину, яка повинна була виставлятися 22 березня в нашому музеї. Виставка готувалася за сприяння Академії мистецтв та інших організацій. Вони зривають нашу роботу!", — сказав він.

Стеценко додав, що обшуки проходять в рамках кримінальної справи щодо Бориса Булочніка, голови банку "Мастербанку", в якому музей тримав свої рахунки.

Вранці співробітники музею перегородили вихід з музею, заявивши, що будуть перевіряти кожен автомобіль, що виїжджає з території Центру.

За даними "Новой газети", 13 березня відбудеться суд щодо виселення музею. Нібито в будівлі зареєстровані 17 різних юросіб, які мають заборгованості, імовірно, з оплати податків. Саме на цій підставі і відбудеться суд по виселенню. Співробітникам музею про цих юросіб нічого невідомо.