НАБУ та САП "зливають" справу шахрая Миколи Гута?

У антикорупційних відомствах Холодницього та Ситника "зливають" справу розшукуваного за шахрайство в особливо великому розмірі, колишнього власника агрохолдингу "Мрія" Миколи Гута

Про це e Facebook повідомив політичний експерт Володимир Манько.

В результаті дій двох відомств – САП та НАБУ- була припинена екстрадиція Миколи Гути зі Швейцарії.

За словами Манько, голова САП Назар Холодницький витребував провадження по справі колишнього власника агрохолдингу "Мрія" і передав його до НАБУ.

"Виникає питання чому, бо це ж не підслідність НАБУ (це не корупція і не чиновник категорії А). За інформацією з певних джерел, щоб "злити" цю справу, - написав Володимир Манько. – В результаті через суди скасовано запобіжний захід керівнику "Мрії" і НАБУ вже звернулося до Швейцарії з проханням припинити екстрадицію".

Тобто, пояснив експерт, Нацполіція відкриває справу, ГПУ в суді домагається запобіжного заходу – арешту,  і звертається за екстрадицією, а НАБУ теж у суді скасовує арешт і екстрадицію.

За словами Манька, наразі ГПУ повторно звернулася до Швейцарії за екстрадицією, а також до голови САП Холодницького з вимогою розібратися у справі.

"Питання щодо НАБУ: невже новий орган, а працює по-старому? Невже мало бюджетного фінансування? Бо за "дякую" такі процесуальні кульбіти не робляться", - підкреслив Манько.