"Смерчі" у шахтах. Експерти нагадали про 41 тип новітнього російського озброєння на Донбасі

Міжнародна спільнота InformNapalm ідентифікувала 41 тип озброєння та спецтехніки Російської Федерації на Донбасі

Про це повідомляє прес-служба спільноти у відповідь на заяви Росії в суді в Гаазі про озброєння, яке начебто знайшли у шахтах Донбасу.

"База даних з фактами ідентифікації російських типів озброєння на Донбасі постійно розширюється і поповнюється. Якщо у жовтні 2016 року в ній було 33 типи російської техніки, то поточна версія бази даних, оновлена наприкінці січня 2017 року, має вже 41 позицію", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що ці дані підкріплені деталізованими OSINT-розслідуваннями з фото- і відеоматеріалами, і це доводить, що РФ систематично забезпечувала і продовжує забезпечувати терористів та своїх військовослужбовців на Донбасі сучасною військовою технікою.

"Більша частина техніки в звіті – порівняно нові зразки, які надійшли на озброєння ЗС РФ у період з 2004 до 2015 років. Ця військова техніка не виробляється в Україні, більшість ніколи в Україну не імпортували, тому вона не могла опинитися у ворога як воєнний трофей. Треба зазначити, що управління та обслуговування новітньої воєнної техніки потребує залучення кваліфікованого персоналу, а саме: кадрових російських військових", - додали у організації.