Східна Європа вимагає від США не скасовувати санкції проти Росії

Низка східноєвропейських держав просять США допомогти у протистоянні Росії через її втручання у справи інших країн

Це обговорювалося під час засідання сенатського підкомітету США з асигнувань, на якому були присутні очільник МЗС України Павло Клімкін, а також посли Польщі, Грузії, Латвії, Литви та Естонії у Вашингтоні, повідомляє Deutsche Welle.

Представники держав не лише попросили американських сенаторів про допомогу у боротьбі з російськими кібератаками, але й зауважили, що світова спільнота не повинна скасовувати санкції проти Росії. 

"Поки Росія не піде з української землі, не повинно бути ніякого послаблення санкцій. Якщо щось трапиться, їх треба наростити", - наголосив Клімкін.

При цьому представники інших країн погодилися з керівником українського МЗС, а також додали, що планують зменшити залежність від російського природного газу.

"Ми дійсно думаємо про диверсифікацію", - зазначив посол Польщі в США Петро Вильчек, говорячи про російський газ. 

Тим часом очільник підкомітету з питань Держдепартаменту і міжнародної допомоги, сенатор від Республіканської партії США Ліндсі Грем скликав засідання в зв'язку з тим, що президент Дональд Трамп може скасувати санкції щодо Росії. Сенатор підтвердив, що підтримує довгострокову допомогу іншим країнам, адже це також важливо і для безпеки США. Понад те, за його словами, покращення відносин з Росією не відбудеться, поки держава не припинить агресію. 

"Чим більше ви в безпеці, тим більше в безпеці ми", - підсумував Грем.