Чорновол розповіла про махінації Насірова і Онищенка

Народний депутат Тетяна Чорновол розповіла, як глава ДФС Роман Насіров розстрочував податкові борги підприємств колишнього народного депутата Олександра Онищенка

Про це вона розказала в ефірі Еспресо.TV

Чорновол повідомила, що Насірова затримали через її заяву. Кримінальні злочини глави ДФС вона розслідувала ще з 2014 року.

"Верховна Рада в кінці 2014 року прийняла законопроект, що компанії, які займаються видобутком газу, платять 70% ренти. Коли ми за це проголосували, пройшло пів року, я як народний депутат почала перевіряти, як платиться рента", - сказала нардеп.

Вона на сайті ДФС перевіряла списки плати ренти великими державними монополіями. Потім звіряла, скільки ці підприємства видобували газу за місяць і рахувала ренту.

За словами Чорновол, всі суб'єкти госпорядування крім підприємства Онищенка вчасно платили ренту.

"Коли я почала цю роботу, на той момент він не заплатив 500 млн грн. Я почала шукати способи повернення цих коштів в бюджет. Я звернулася до ДФС і виявилось, що у нас була знята кримінальна відповідальність за несплату податків. По несплаті податків притягнути Онищенка не можна було", - зауважила народний депутат.

Після цього, Чорновол дізналася, що у ДФС є спеціальний механізм, яким чином надолужувати втрачені інтереси держави в таких ситуаціях. Так звана податкова застава. Якщо ДФС бачить, що податки не сплачують, вона має право взяти продукцію фірми, майно.

В даному випадку можна було брати в заставу газ. Продавати його і відшкодовувати борги.

"Потім всі мої листи розбиваються. На свої запити я отримую інформацію, що борг розписується, відтерміновується. Але через пів року все це не гаситься, пеня не платиться. Борг наростає, борг вже мільярд гривень. Я дізнаюся, що коли мова йде про такі великі борги, підпис під розписом може ставити тільки керівник ДФС. І я вже пишу заяви на Насірова. Законом не передбачено, що розписувати борг можна декілька разів", - наголосила Чорновол.

Вона повідомила, що після того, як борг зріс до 2 мільярдів, то написала заяву про злочин на Насірова. І його притягнули до кримінальної відповідальності.

Все по темі: Справа Насірова