Латвія остаточно конфіскувала $26 млн Іванющенка, на які претендує Україна

Апеляційний суд Латвії залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спецконфіскації $26 млн, що належать екс-нардепу Юрію Іванющенку

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

"7.03 латвійський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн дол США, що належать Ю.Іванющенку. Його адвокати не змогли довести законність вказаних коштів. Рішення є остаточним та оскарженню не підлягає", - повідомив Єнін. 

За його словами, українське слідство цього разу перебувало на постійному контакті з латвійськими компетентними структурами та сприяло конфіскації цих грошей в Латвії.

Єнін уточнив, що Іванющенко остаточно втратив можливість повернути ці гроші, "натомість Україна має шанси побачити ці гроші, як тільки відповідний вердикт щодо Іванющенка в Україні вступить в силу".

"Генпрокуратура буде вдячна усім, хто володіє та готовий поділитися детальною інформацією про міфічні $5,4 млрд Іванющенка в закордонних юрисдикціях, нібито втрачених для нашої держави після нещодавнього скасування санкцій ЄС", - додав Єнін.