Молдова заборонить своїм чиновникам в’їзд у Росію

Представники молдовської влади направили ноту керівництву Російської Федерації, у якій повідомили про низку порушень, вчинених російською стороною щодо молдовських високопоставлених чиновників

Про це повідомляє Noi.md.

Зокрема повідомляється, що молдавських чиновників затримують на в’їзді до Росії, допитують, обшукують. Крім того, вони підлягають принизливому поводженню з боку російських служб.

"Таке ставлення є одночасно неадекватним і невиправданим", - повідомляється в ноті.

За останні кілька місяців 25 молдовських чиновників були зупинені і піддані образливому поводженю на в'їзді в Російську Федерацію. Також повідомляється, що бували приклади, коли стосовно однієї людини 15 разів повторювались випадки неадекватного поводження з боку Росії.

Нота про порушення була передана російській стороні сьогодні на зустрічі голови парламенту Молдови Андріана Канду і прем'єр-міністра Павла Філіпа з послом Російської Федерації Фарітом Мухаметшиним.

Крім того, Канду та Філліп повідомили, що до припинення порушень з боку РФ молдавським офіційним особам буде заборонено в’їзд у Росію.

"В результаті було прийнято рішення передати російському керівництву офіційну ноту, в якій потрібно вжити негайних заходів для припинення зловживань. Посол Росії був проінформований, що до вирішення цієї проблеми молдовських чиновників попросять утриматися від поїздок у Російську Федерацію", - повідомляється в повідомленні уряду Молдови.