Глава ПриватБанку підтвердив шахрайські схеми екс-власників на 19 млрд грн

Новий голова ПриватБанку Олександр Шлапак підтвердив виведення екс-акціонерами 19 млрд грн з активів банку для підтримки свого бізнесу

Про це він повідомив під час інтерв’ю "Економічній правді".

В минулому році генпрокуратура звинуватила ПриватБанк у розкраданні протягом 2014 року 19 млрд грн. допомоги від Нацбанку. Після отримання фіндопомоги Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вивели за кордон $1,8 млрд. Виведення грошей полягало у наданні кредитів низці компаній, які пов’язані з групою Приват.

Проте Генпрокуратура відкрила провадження тільки після того як ця схема отримала широкий резонанс у населення.

За повідомленням Центру протидії корупції, у березні 2015 року Київська прокуратура відмовилась порушувати карну справу проти ПриватБанку. Відповідний лист прокуратура направила у відповідь на запит депутата від Самопомочі Єгора Соболєва.

"Те, що написав Соболєв, коли представляв свої документи Генеральній прокуратурі, відповідає дійсності. Зараз усі ці кредити погашені", - сказав Шлапак.

Проте новий голова ПриватБанку не пояснив, коли і як виплатили всі позики ці компанії.

"Як це трапилося і чому? Це питання, на яке ми зараз шукаємо відповідь. Також паралельно відповідь шукає Генеральна прокуратура. Коли ми в цьому достеменно розберемося, я вам обіцяю, що ми обов'язково про це розповімо. Дайте нам трішки часу", –повідомив Шлапак.