"Китайський Uber" розроблятиме штучний інтелект для безпілотників

Найбільша китайська компанія онлайн-замовлення таксі Didi запускає лабораторію з штучного інтелекту для розробки самокерованих автомобілів

Про це повідомляє Recode.

Компанія відкриває лабораторію в Маунтін-в'ю в США, і це, як зазначає видання, один з перших виходів компанії за межі Китаю, не рахуючи інвестицій у конкурентів в Південно-Східній Азії, Індії та Бразилії.

Китайська компанія вже залучила в проект розробників, які раніше працювали на конкурентів. Так, з Uber в компанію перейшов працювати інженер Чарлі Міллер, а з компанії Waymo (проект Google з безпілотних авто) – старший інженер-програміст Цзя Чжаоін.

В рамках проекту Didi вже почала співпрацювати зі стартапом університетського рівня в сфері нанотехнологій Udacity. Спільно компанії запускають конкурс для розробників, учасникам якого буде запропоновано створити автоматизовану технологію безпеки.

П'ятеро фіналістів будуть відібрані для демонстрації своїх напрацювань на тестових автомобілях, а переможці отримають $100 тисяч і можливість працювати в лабораторії Didi.