"Націоналізація" підприємств бойовиками: заводи у критичному стані, - росЗМІ

Ситуація на українських підприємствах, які минулого тижня були "націоналізовані" терористами "ДНР/ЛНР", наразі близька до критичної

Таким чином, зараз велика кількість підприємств на окупованих територіях закривається, повідомляє російське видання "Коммерсант". 

У виданні зазначають, що обіцянки окупантів стосовно того, що виробництво на заводах вдасться швидко переорієнтувати на Росію і забезпечити до 70% доходів бюджету, так і не здійснилися. На деяких заводах людям й досі платять зарплату, втім прогнози щодо їхньої подальшої роботи залишаються туманними.

 Зокрема, зарплати отримали працівники віджатого Харцизького трубного заводу Ріната Ахметова. 

"В результаті вчора дві третини зарплати прийшло нам на картки, як було всі останні місяці", - наголосив один зі співробітників заводу.

Тим часом на інших підприємствах ситуація залишається складною, зокрема, Єнакіївський металургійний завод, за інформацією працівників, заморозив виробництво. Останню зарплату люди отримали там ще на початку лютого, деяким робітникам доведеться шукати роботу за межами окупованих територій. 

"1 березня завод блокували люди з автоматами, всі системи управління були зупинені", - зазначив один з працівників. 

Понад те, Донецький металургійний завод оголосив про зупинку підприємства 27 лютого, а у березні був змушений зупинити свою роботу Ясинівський коксохімічний комбінат, розташований в Макіївці, припинив роботу "Укртелеком". У свою чергу "влада ДНР" заявила, що працівників "Укртелекому" перевели на роботу в компанію "державного" оператора бойовиків "Комтел", а зарплату їм будуть платити з "бюджету" псевдоутворення, який дотується Росією. 

Як пишуть у соцмережах донеччани, у березні над п'ятизірковим готелем Ахметова "Донбас палас" підняли прапор сепаратистів, а потім з готелю почали виносити кавомашини і барне обладнання. Зараз зв'язатися з адміністрацією готелю не вдається.