Армія України готується до повномасштабної агресії Росії, - Муженко

Наразі українські військовослужбовці розглядають різні сценарії розвитку подій та готуються до повномасштабної агресії Росії

Про це в інтерв'ю виданню "День" заявив очільник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко.

Він зазначив, що зараз українська армія розглядає всі аспекти можливого російського наступу. При цьому, за його словами, це стосується не тільки Донбасу та Криму, ЗСУ готуються до захисту "кожного куточка нашої країни". Таким чином зараз триває робота щодо асиметричної відповіді ворогу в разі реалізації його загарбницьких планів.

Муженко наголосив, що Збройні сили мають вкрай серйозні завдання і особливий внесок в європейську безпеку, саме тому Україна розвиває всі види військ.  

"Перелік завдань, які стоять перед сучасними ЗС України, є набагато ширшим і складнішим, ніж може собі уявити пересічний громадянин. Форми і способи застосування військ також постійно ускладнюються. Можу сказати одне — ми серйозно готуємося до різних сценаріїв, зокрема й до повномасштабної агресії російської сторони", - підсумував Муженко.