Аваков просить Гройсмана ввести санкції проти "Сбербанку"

Уряд повинен розглянути можливість введення санкції проти російського "Сбербанку" через те, що останній обслуговує бойовиків Донбасу

Про це під час засідання Кабінету міністрів заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє Еспресо.TV.

"Я звертаюсь до вас та прошу, щоб ви та всі члени уряду зараз обговорили питання введення санкцій відносно цього банку, який, на мою думку, вже після вказівок пана Путіна ухвалив рішення щодо визнання документів "ЛНР/ДНР", - наголосив він.

Аваков пояснив, що цей банк, працюючи в Україні, отримує від українців прибуток, завдяки чому потім фінансує терористів.

Таким чином, за словами Авакова, уряд повинен звернутися до Нацбанку, а також РНБО, аби якнайшвидше розглянути це питання 

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман зауважив, що вже обговорював це питання з очільницею НБУ Валерією Гонтаревою та президентом Петром Порошенком. Таким чином, зараз щодо цієї справи проводиться перевірка, зокрема, встановлюються юридичні підстави цього рішення. За словами Гройсмана, якщо вся інформація щодо "Сбербанку" підтвердиться, то Нацбанк та РНБО швидко відреагують на це.