ОБСЄ: відведене озброєння знову на передовій

Сторони конфлікту на Донбасі не тільки не відводять важке озброєння від лінії зіткнення, але і раніше відведене повертають на передову

Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає прес-центр місії в Twitter.

"За минулий тиждень ми зафіксували присутність уздовж лінії розмежування 69 одиниць невідведеного важкого озброєння. 47 одиниць - на непідконтрольних офіційному Києву, 22 - на підконтрольних", - сказав Хуг.

На його думку, за станом на сьогодні є "стабільна тенденція до відведення важкого озброєння і повернення вже відведеного озброєння на позиції".

"Зокрема, наші спостерігачі зафіксували відсутність 20-ти гаубиць в місцях відведення сил АТО, в місцях відводу так званої ДНР не вистачало 17 танків і 9 мінометів", - наголосив Хуг.

Він поскаржився, що ОБСЄ продовжує стикатися з випадками перешкоджання в доступі до місць відведення, "коли сторони просто не хочуть показувати нам щось".

Хуг повідомив, що за тиждень спостерігачів 31 раз обмежували у пересуванні: дев'ять разів на підконтрольних Києву територіях, 22 - на непідконтрольних.