Переселенець з Донбасу створив додаток для Android, зламавши 2500 телефонів терористів

Переселенець з Донбасу створив мобільний додаток, який зламує та збирає дані телефонів бойовиків, російських військовослужбовців та пропагандистів Росії

Про це повідомляє informnapalm.

У 2014, коли Олександру було лише 16 і він ще вчився в школі, йому довелося покидати рідний дім в окупованому бойовиками Донецьку і разом з батьками стати вимушеними переселенцями, переїхавши до Львівської області. Він професійно займався програмуванням і зміг застосувати свої навички проти бойовиків, які окупували його рідний Донецьк.

Першим волонтерським стартапом Олександра, який згодом привів його до Українського кіберальянсу (UCA) стало створення інтернет-ресурсу для злому російських бойовиків і найманців "Армія Новоросії".

Цей ресурс довгий час імітував закриту соціальну мережу для реєстрації адептів "русского мира" успішно збирав особисті дані, поштові адреси та телефони терористів, які згодом передавалися в базу центру "Миротворець", волонтерам міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm і українським Хактивістам.

Саме завдяки первинним даним, зібраним в результаті цієї ініціативи, Хактивісти Українського кіберальянса, в який Олександр влився в 2016 році, вдалося провести ряд успішних кібероперацій, серед яких: злом організації "Союз Добровольців Донбасу", зломи військових комендатур російської окупаційної адміністрації, а також російських пропагандистів і їхніх кураторів з Кремля.

З 2016 Олександр  перейнявся духом "Львівського метро" і приєднався до Українського кіберальянсу. В якості учасника спільноти він реалізував ще один цікавий стартап - додаток "CropUkrop" під Android, яке маніпулював агресивним бажанням адептів "русского мира" нести руйнування, проводячи DDos-атаки на сайти спільноти InformNapalm, центру "Миротворець" та інших ресурсів.

Додаток симулював DDos-атаку, при цьому витягувало всю корисну інформацію зі смартфона "атакуючого". 

Через десятки російських сайтів пропагандистів і блогерів, до яких хактивісти UCA дістали несанкціонований доступ, було підготовлено грунт для популяризації програми "CropUkrop".

За 7 днів було заражено і зламано більше 2500 телефонів, серед яких зустрічалися не тільки рядові любителі "русского мира" з окупованої території Донбасу, а й активні бойовики, російські військовослужбовці та пропагандисти з території РФ.