Суд випустив з-під варти екс-головлікаря, яку підозрюють у катуванні пацієнтів психлікарні Сум

У Сумах суд випустив з-під варти колишнього головного лікаря обласної спеціалізованої психіатричної лікарні №2, яку підозрюють у катуванні пацієнтів, змінивши їй запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт

Відповідне рішення Апеляційний суд області виніс вчора, 9 березня, розглянувши клопотання адвокатів щодо скасування рішення Зарічного суду м.Суми щодо зміни запобіжного заходу до підозрюваної.

Зокрема, у своїх аргументах захисники посилалися на те, що їхня підопічна раніше не була судима, а звинувачення, які їй інкримінують, не передбачають взяття під варту.

Сама підозрювана, звернувшись до суддів, зазначила, що її утримання під вартою є протизаконним. У свою чергу прокурор був переконаний, що перебування підозрюваної на волі може нести загрозу тиску на свідків.

Проте суд не прийняв їх до уваги і, порадившись, постановив скасувати рішення першої інстанції, а утримання підозрюваної під вартою змінити на цілодобовий домашній арешт, поки у резонансній справі триватиме слідство. Захист планує оскаржувати і це рішення суду, аби ще більше його пом’якшити.