Сила сонячних батарей: Tesla заощадить острову Кауаї 6 млн л дизпалива

Гавайський острів Кауаї зможе заощадити понад 6 мільйонів літрів дизельного палива і нафти у рік завдяки компанії Tesla, що відкрила на острові ферму сонячних батарей

Така ініціатива дозволить вирішити проблеми з енергопостачанням на острові, повідомляє Ars Technica.

Зазначається, що штат Гаваї виробляє електроенергію самостійно за допомогою дизельних генераторів, тож якщо із поставками палива виникнуть проблеми, то острів може залишитися без електрики. Втім використання сонячних батарей повинно зменшити залежність від дизпалива, адже на створеній сонячній фермі розмістили близько 55 тисяч панелей загальною потужністю 13 МВт і батарейний блок, здатний акумулювати 52 МВт/год енергії.

Понад те, енергетичному кооперативу Кауаї навіть не довелося купувати ці батареї у компанії Ілона Маска, адже сторони уклали 20-річний контракт на постачання електроенергії за ціною 13,9 центів за кВт/год. 

У Tesla пояснюють, що нова система буде здатна забезпечити 100% потреб острова в електроенергії на кілька годин посеред дня, коли її споживання є мінімальним. Тим часом влада Кауаї планує, що до 2030 року 70% електроенергії буде надходити з поновлюваних джерел, а повна енергонезалежність буде досягнута до 2045 року.