У Харкові водій тікав від патрульних: алкотестер показав перевищення норми у 9 разів

У Харкові на дорозі з одностороннім рухом, рухаючись проти дозволеного напрямку, водій напідпитку намагався втекти від патрульних

Про це повідомляє Патрульна поліція Харкова.

Інцидент трапився 9 березня, близько 22 години вечора, коли до екіпажу поліції звернулися небайдужі громадяни, які вказали на неадекватну поведінку водія Mercedes E280, що рухався вулицею Петровського.

Автомобіль декілька разів порушив правила дорожнього руху, виїжджав на зустрічну смугу, ігнорував вимоги дорожніх знаків, поводив себе невпевнено на дорозі.

Патрульні вирішили зупинити автомобіль, але водій не виконав вимогу поліцейських та почав набирати швидкість. 
В подальшому Mercedes виїхав на дорогу з одностороннім рухом, вулицю Чернишевського, і рухався проти дозволеного напрямку. 

Використавши декілька разів гучномовець, світлові та звукові спецсигнали, патрульним вдалося зупинити авто.
Під час спілкування із водієм, поліцейський помітив у чоловіка ознаки алкогольного сп'яніння. Майже відразу водій почав сварку з правоохоронцями. Патрульні запропонували громадянину пройти тест на алкотестері "Драгер". Прилад показав 1,74 промілле при дозволеній нормі 0,2 проміле. 

Поліцейські одразу оформили на водія два протоколи за статею 130 КУпАП (керування транспортним засобом у нетверезому стані) та статею 122-2 КУпАП (не зупинка на вимогу співробітника поліції). Окрім цього, інспектори склали на водія постанову за статтею 122 КУпАП (порушення вимог дорожніх знаків.)