ЗМІ розповіли історію еквадорця, який випав з 47-го поверху і вижив

BBC розповіло унікальну історію еквадорця, який у 2007 році випав з одного з нью-йоркських хмарочосів і вижив

Про це пише BBC.

Мийник вікон Алсідес Морено в 2007 році впав з даху 47-поверхового нью-йоркського хмарочоса разом зі своїм братом.

У найстрашніший день його життя, Морено і його молодший брат Едгар мали мити вікна хмарочоса "Солоу Тауер" у Верхньому Іст-Сайді.

Трагедія сталася, коли брати забралися в п'ятиметрову будівельну люльку. Кабелі, на яких вона трималася, згідно зі звітом міністерства праці США, "зісковзнули з точки кріплення на даху".

"Першим зірвався кабель з лівого боку. Там стояв мій брат. Мій брат випав і долетів до самого низу", - розповів Алсідес ​​Морено.

Едгар пролетів 144 метрів і впав у вузькому провулку. На той час, коли він долетів до землі, швидкість падіння досягала близько 190 кілометрів на годину.

Незабаром після цього зіскочив кабель з боку Алсідеса, і він теж полетів вниз. Згодом на місце трагедії прибули пожежники і санітари. Перед ними постала жахлива сцена: Едгар Морено приземлився на дерев'яний паркан, яким його розрізало навпіл, і допомогти йому вже було неможливо.

Алсідес знайшли посеред понівечених металевих частин люльки. Він був в зігнутому положенні і міцно тримався за пульт управління люльки. При цьому він дихав, і, як кажуть очевидці, навіть спробував встати на ноги, але йому цього не вдалося.

Алсідеса Морено терміново доставили в найближчу лікарню, де його ввели в кому. У нього були травми мозку, хребта, грудної клітки і черевної порожнини, а також поламані ребра, рука і обидві ноги.

Він пережив безліч операцій, йому перелили 12 літрів крові. Він вийшов з коми майже через три тижні, на Різдво.

Морено зараз 46 років. Він каже, що із задоволенням знову став би мити вікна хмарочосів, але він не може повернутися на цю роботу за станом здоров'я.