В грузинському Батумі сутички з поліцейськими: 21 людина в лікарні

В грузинському Батумі в результаті зіткнення поліції з учасниками акції протесту по медичну допомогу звернулися більше 20 громадян

Про це повідомляють грузинські ЗМІ.

Акція протесту почалася після інциденту в центрі Батумі. Співробітник патрульної поліції Кахабер Бухрадзе зупинив машину за порушення правил дорожнього руху, і, як стверджують очевидці, образив водія. Водія підтримали місцеві жителі, після чого почалася бійка. За вчинення опору поліції затримали шість осіб.

Через цю ситуацію учасники акції з вимогою відставки нового начальника патрульної поліції Малхаза Батіашвілі і звільнення шести затриманих за вчинення опору поліції громадян стали кидати камені в будівлю Головного управління внутрішніх справ Аджарії. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ.

Всіх шістьох затриманих в ході протестів демонстрантів звільнили, повідомив глава МВС Грузії Георгій Мгебрішвілі. При цьому, зазначив він, порушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Всього до лікарні Батумі потрапила 21 людина, в тому числі 11 поліцейських і депутат від правлячої партії "Грузинська мрія - демократична Грузія" Іраклій Чеішвілі. Про це заявив міністр охорони здоров'я автономної республіки Грузії Зачервона Микеладзе в ефірі Rustavi2.