Американські компанії залучать до продажу неплатоспроможних банків України

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб разом з Нацбанком розпочинає пілотний проект з реалізації пулів активів неплатоспроможних банків, що перебувають у заставі НБУ, американським компаніям

Про це повідомляється на сайті Фонду.

Американські компанії повністю візьмуть на себе підготовку до продажу, маркетинг активів та пошук потенційних покупців.

"Реалізація проекту дозволить, залучивши найкращі практики, відкрити світові вітчизняний ринок проблемних активів, зацікавити міжнародних інвесторів та як наслідок, підвищити ефективність продажу активів", - повідомляється на сайті.

Крім того, у пілотному проекті будуть задіяні активи, що перебувають у заставі НБУ за виданими кредитами рефінансування, у восьми банках: ПАТ "ВіЕйБі Банк", АТ "Брокбізнесбанк",  АТ "Дельта банк", ПАТ "КБ "Актив-банк", ПАТ "Банк "Київська Русь", АТ "Єврогазбанк", АТ "Банк "Фінанси та кредит" та АТ "Златобанк".

Із цих активів сформовано два пули, які включають права вимоги за кредитами із загальною сумою заборгованості близько 5 млрд грн кожен.

Пошук покупців на буде здійснюватися в Україні та за її межами. Самі ж торги відбуватимуться в режимі он-лайн у ході електронних аукціонів, стати учасником яких зможуть усі зацікавлені інвестори, незалежно від свого місцезнаходження.