Найрозшукуваніший російський хакер пов'язаний з ФСБ, - NYT

Російський хакер Євгєній Богачьов, за допомогу в затриманні якого ФБР встановило рекордну винагороду - $3 млн, пов'язаний з Федеральною службою безпеки РФ

Про це повідомляє The New York Times. 

За версією інформованих співрозмовників видання, поки Богачов, який контролював майже півмільйона інфікованих комп'ютерів по всьому світу, викрадав гроші з банківських рахунків, російська влада досліджувала ті ж комп'ютери в пошуках файлів і електронних листів. Це нібито дозволяло російським спецслужбам уникнути необхідності проводити рутинну роботу щодо злому комп'ютерів.

У США на заражених комп'ютерах нібито шукали документи за ключовими словами "цілком таємно" і "міністерство оборони".

У своєму розслідуванні ФБР зокрема спирається на дані українського МВС, яке передавало в США інформацію про пересування Богачова. 33-річний хакер, за даними українського відомства, "працює під керівництвом спеціального підрозділу ФСБ".

В якості підтвердження причетності Богачева до російських спецслужб NYT також наводить факт, що незважаючи за запропоновану ФБР нагороду, він не ховається. Повідомляється, що Богачов відкрито живе в Анапі, володіє великою квартирою і дорогими автомобілями, а також яхтою.