"Народний фронт" підтримуватиме закон про збільшення частки української мови на ТБ

Фракція "Народний фронт" буде підтримувати і голосуватиме за закон про збільшення частки української мови на телебаченні

Про це розповів народний депутат від фракції "Народний фронт", голова комітету ВР з питань культури та духовності Микола Княжицький в ефірі Еспресо.TV.

"Сьогодні фракція прийняла категоричне рішення підтримувати цей законопроект, пропонувати ввести його до порядку денного в четвер. І в четвер, якщо буде таке рішення — голосувати і підтримувати в парламенті", - сказав Княжицький.

За його словами, після закону Ківалова-Колесніченка фактично 100% ефіру на загальнонаціональних каналах можна вести не українською мовою.

В свою чергу, закон для збільшення частки української мови передбачає, що 75% програм на каналах має бути українською мовою. А 100% іноземних програм має бути перекладено українською мовою.

"Цей закон повністю забезпечує інтереси всіх національних меншин. Тому що 25%, власне, так як це було до прийняття закону Колесніченка-Ківалова і не викликало жодного супротиву, зможе вестися 25% іншою мовою, але 75% має бути українською мовою на загальнонаціональних каналах", - сказав народний депутат.