Суд розглядає апеляцію на арешт Насірова. Наживо

В Апеляційному суді міста Києва відбувається розгляд апеляції на обраний запобіжний захід відстороненому голові ДФС Роману Насірову

Про це повідомляє Еспресо.TV.

В Апеляційному суді у Києві відбувається розгляд апеляційної скарги, поданої на ухвалу Солом’янського районного суду від 7 березня 2017 року про обрання запобіжного заходу голові ДФС України Роману Насірову у вигляді тримання під вартою. 

Розгляд апеляції відбудеться в залі судового засідання № 201.

15.30 Прокурор: застава у 100 млн не гарантує законослухняність Насірова.

15.14 Засідання відновилося, говорить прокурор.

14.43 Суд оголосив перерву на 15 хв.

13.40 Насіров у залі суду розповів, що бути головою ДФС - це не популярна робота.

"Це не робота, щоб заробити якісь політичні дивіденди. Це робота на уряд, державу. Це робота для того, щоб забезпечити надходження, осболиво в ці важкі часи, до бюджетів усіх рівнів", - заявив він.

13.25 Виступ Насірова під час засідання: "Я повністю не винен, всі звинувачення безпідставні. Я зацікавлений, щоб справа була публічна і щоб вся країна бачила популістичний піарний процес, ініційований НАБУ", - сказав Насіров.

Також Насіров з "клітки" розповів про досягнення Державної фіскальної служби за часів його керування, сказав, що його робота непопулярна і не для політичних девідендів.

Окрім того, Насіров розповів про славнозвісну розстрочку.

"2 млрд розстрочень - це не була якась особлива справа, це була звичайна справа, їй не придялалася належна увага. Набагато більшими були справи стосовно "Укргазвидобування", де були розстрочення до 10 млрд грн, іншою була справа про "Укрнафту" та інші держкомпанії, де були розстрочення до 10 млрд, деякі були виплачені, деякі скасовані", - сказав Насіров.

12:56 Адвокат розказує про усталену практику застосування відсторонення податкових зобов’язань, тому глава ДФС нічого протизаконного не робив, а навпаки, "Насіров своїми діями приніс користь державі".

У залі перебувають кілька народних депутатів, зокрема представник фракції БПП Мустафа Найєм, позафракційний Юрій Дерев'янко та Олександр Кірш з "Народного фронту". Також присутній тесть Насірова – забудовник Олександр Глімбовський.

12.50 Адвокати просять суд відпустити Насірова без застави, говорять про незаконне затримання свого підзахисного.

12.30 Адвокати просять апеляційний суд взагалі скасувати ухвалу Солом'янського райсуду щодо Насірова і говорять, що розстрочка для підприємств була цілком законна і їхній підсудний невинний.

11.30 Судді відмовили у клопотанні захисту, який просив дозволити Насірову перебувати у залі суду поруч із адвокатами, а не у скляній "клітці".