У МВС кажуть, що пам'ятники полякам у Львові спаплюжили російські найманці

Росія найняла громадян України, аби ті скоїли акт вандалізму щодо пам'ятників полякам у Львові

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ, депутат "Народного фронту" Антон Геращенко.

Він зазначив, що українські націоналісти точно не мають жодного відношення до цих фактів осквернення польських могил.

"Це зробили найняті за невеликі гроші громадяни України за планом, розробленим у місті Москва. Мета плану проста - внести розбрат в українсько-польські відносини, що знаходяться сьогодні не в кращому стані, за принципом - чим гірше українцям і полякам, чим більше вони будуть ненавидіти один одного, тим краще для путінської Росії", - наголосив Геращенко. 

Він зазначив, що минулого року у листопаді-грудні Росія також замовила низку антисемітських акцій, кульмінацією яких було підкидання свинячої голови на могилу Цадика Нахмана в Умані. Понад те, за його словами, провокації Росії стосуються також і нещодавнього нападу на директора Інституту національної пам'яті Володимира В‘ятровича.

"Нашою відповіддю на російські провокації буде ретельне розслідування кожної такої провокації і залучення винних до кримінальної відповідальності з максимально можливим покаранням", - підсумував Геращенко.