Загострення на Донбасі: бойовики гатять з "Градів" і танків

Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою, бойовики 82 рази відкривали вогонь по українських військовослужбовцях

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Бойовики продовжують порушувати Мінські домовленості, використовуючи заборонену зброю калібром понад 100 мм.

Зокрема, на Маріупольському напрямку під ворожий вогонь потрапили позиції ЗСУ неподалік Широкиного, Новотроїцького, Мар’їнки та Красногорівки, ворог гатив з мінометів 120-ти міліметрового калібру. Понад те, окупанти використовували танк для обстрілу Широкиного.

Тим часом Гнутове опинилося під вогнем  82-міліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів, Водяне обстрілювали з СПГ та БМП,  а по Павлополю та Чермалику вели вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

Обстріли велися й на Донецькому напрямку, де вороги застосовували для обстрілу Авдіївки стрілецьке озброєння, кулемети великого калібру, гранатомети різних систем, міномети та танки. О 7-мій вечора ситуація стала ще більш напруженою, адже окупанти долучили до обстрілів ще і РСЗВ БМ - 21 “Град”. Також було неспокійно на позиціях армії поруч Невельського, Верхньоторецького, Зайцевого, Опитного та Камянки, там по українцям вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, а шахту "Бутівка" обстріляли з БМП та СПГ. Бойовики також стріляли по Луганському з 120-міліметрових мінометів.

Минулої доби обстріли також велися по позиціям поруч Валуйського, Новоолександрівки та Новозванівки, що на Луганському напрямку, там терористи використовували великокаліберні кулемети та гранатомети, а по позиціям в районі Кримського гатили зі 120-міліметрових мінометів.