Нардеп розповів, як не втратити українське громадянство

Українці з подвійним громадянством матимуть шість місяців для того, щоб відмовитися від паспортів іноземних держав, щоб їх не позбавили громадянства України

Про це в кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат від БПП Вадим Денисенко, повідомляє Еспресо.TV

"Суть законопроекту полягає у тому, що якщо у вас виявлено два громадянства і більше, то якщо ви протягом півроку не здаєте цей паспорт, то автоматично втрачаєте українське громадянство", - наголосив він.

За словами Денисенка, цей законопроект не вимагає внесення змін до Конституції, адже вона не передбачає подвійного громадянства. 

Депутат зауважив, що якщо людина все ж відмовиться від українського громадянства, вона також втратить можливість нести державну службу. У свою чергу він підтвердив, що сам не має паспортів інших держав.

Читайте також: Забрати український паспорт за подвійне громадянство. Все про законопроект

Денисенко додав, що проект закону тільки вчора внесли до українського парламенту, тому певні його аспекти ще можна змінити, зокрема щодо терміну, який надається для відмови від паспортів інших держав. 

"Єдине, що я хотів би, щоб ми не створювали черговий антикорупційний орган, який би займався виявленням (закордонних, - ред.) паспортів", - підсмував Денисенко.