Депутата Європарламенту покарали за образу жінок

Польського депутата Європарламенту Януша Корвін-Мікке на 10 днів усунули від виконання обов'язків парламентаря і на місяць позбавили зарплати через заяви щодо гендерної рівності

Таке рішення прийняв голова Європейського парламенту Антоніо Таяні.

На попередньому пленарному сесії Європарламенту депутат від Польщі в дебатах про рівну оплату праці для чоловіків і жінок заявив, що жінки слабші і дурніші від чоловіків, а тому повинні отримувати меншу зарплату.

"Я не потерплю такої поведінки, тим більше неприпустимого, що воно зроблено людиною, який мав би бути гідним представником європейських народів. Ображаючи всіх жінок, він потоптав наші основні цінності", - заявив Таяні.

Корвін-Мікке оштрафований на суму місячної депутатської винагороди та відсторонений на 10 днів від будь-якої діяльності в Європарламенті. Також депутат протягом року не зможе представляти Європарламент в будь-яких делегаціях, на конференціях або міжінституційних форумах.

Присутні на сесії депутати схвалили рішення аплодисментами.

Таяні вибачився перед всіма, хто відчув себе ображеним чи шокованим словами польського депутата і наголосив, що надалі ніколи не допустить такої поведінки.