Діти можуть захворіти на діабет, якщо багато дивляться телевізор, - вчені

Дитина ризикує захворіти на цукровий діабет 2-го типу, якщо забагато часу проводить перед екраном телевізора, або довго грається на комп'ютері чи смартфоні

Про це йдеться у результатах дослідження британських науковців, яке було опубліковано у журналі "Архіви хвороб дитинства", повідомляє NDTV.

Вчені нагадали, що діабет - це хвороба, в результаті якої здатність організму виробляти інсулін не спрацьовує, що у свою чергу призводить до аномального рівню глюкози в крові. При цьому, раніше головними причинами розвитку цукрового діабету 2-го типу серед дітей були названі нездорове харчування, відсутність фізичної активності, а також спадковість.

Втім зараз до цього переліку додають ще один фактор, який стосується захоплення дітей телебаченням та комп'ютерними іграми. Дослідники стверджують, що у тому разі, якщо дитина проводить забагато часу перед ТБ, чи грає на смартфоні, то в її організмі спостерігається підвищення рівню жирових відкладень, а також резистентності до інсуліну. Найбільше ризикують ті діти, які витрачають на ці свої звички понад 3 години на день, а таких під час проведення дослідження було виявлено 18%. При цьому 37% дітей проводили біля екранів годину чи менше на день, 28% - в межах години чи двох, а 13% - до трьох годин.