Понад 5 млн сирійців лишилося без води

У грудні-2016 сирійська урядова авіація розбомбила джерела водопостачання Дамаска, залишивши без води близько 5,5 млн людей

Про це заявляють в ООН, повідомляє ВВС.

Згідно з доповіддю комісії ООН, що займалася розслідуванням, є свідчення того, що водонапірна станція була пошкоджена в результаті як мінімум двох авіаударів.

У комісії наголошують, що ця атака прирівнюється до військового злочину, оскільки йдеться про об'єкт цивільної інфраструктури.

У доповіді також говориться, що сирійська авіація розбомбила шкільний комплекс у провінції Ідліб у жовтні. Дамаск відкидає ці звинувачення.

Раніше сирійські влада стверджувала, що вододжерела в Айн аль-Фіджі були розбомблені силами повстанців під час битви в долині річки Ваді-Барада.

Комісія ООН у своїй доповіді покладає на опозиційні сирійські угруповання відповідальність за хаотичні атаки і ведення безладного артилерійського вогню, що призвело до загибелі десятків мирних жителів.

Доповідь публікується в шосту річницю початку збройного конфлікту в Сирії. За даними активістів, у сирійській війні було вбито понад 320 тисяч людей.