"Крим - історична частина Росії": посольство вимагає пояснити заяву лорда Британії

Українська сторона просить британського лорда Річарда Белфа прокоментувати його заяву стосовно того, що Крим є історичною частиною Росії, яку наразі поширюють російські ЗМІ

Посольство України у Великій Британії зв'язалося з офісом вказаного лорда для того, щоб отримати спростування чи підтвердження щодо його слів, повідомляє прес-центр відомства.

У заяві, яка наразі поширюється у ЗМІ, Белф також зауважив, що Росія "виконала волю кримчан, анексувавши Крим".

При цьому представники посольства нагадали, що наразі весь цивілізований світ визнав, що анексія півострова була незаконною, а російська влада наразі здійснює на цій території велику кількість порушень прав людини та намагається знищити самобутність українців та кримських татар. Понад те, Кремль продовжує порушувати міжнародне право, здійснюючи військову агресію на сході України.

Тим часом посольство також висловило вдячність уряду Великої Британії за політичні і дипломатичні зусилля, спрямовані на протидію російській агресії.

"Ми також хотіли б нагадати про чисельні заяви прем'єр-міністра Терези Мей і міністра закордонних справ Бориса Джонсона стосовного того, що Крим - це Україна, тож Росія повинна повернути його, а також про те, що санкції проти Росії повинні залишатися", - наголосили у відомстві.