Трагедія в Княжичах: Луценко гарантує, що винуватці відповідатимуть за тяжкі злочини

Керівники спецоперації в Княжичах будуть звинувачені в дуже тяжких злочинах, адже їхня службова недбалість призвела до загибелі людей

Про це в ефірі програми "HARD з Влащенко" на телеканалі ZIK заявив генеральний прокурор Юрій Луценко. 

Він зазначив, що слідчі тепер знають усі подробиці проведення спецоперації у Княжичах, коли між правоохоронцями відбулася перестрілка. Таким чином відповідальність будуть нести не лише працівники охорони, а й керівництво поліцейської розвідки, адже слідство встановило, що поліцейська розвідка знала про пограбування будинку у Княжичах. Попри це, керівництво дало працівникам вказівку не застосовувати жодних запобіжних заходів.

"Тоді, грабіжники машиною доїхали до Києва, де на АЗС змінили автомобіль, а вже через деякий час туди приїхала поліція й затримала чотирьох людей із сумкою. Натомість до відділку поліції доправили лише трьох осіб і без цієї ж сумки", - пояснив Луценко.

За його словами, слідчі також з'ясували, що пізніше до пограбованого будинку під’їхала машина поліцейської охорони, працівники якої викрали елітний алкоголь з житлового будинку. При цьому експертиза чітко встановила, що першим вистрілив один із працівників поліції охорони, що стало сигнальним пострілом.  

Генпрокурор заявив, що ці події характеризують структурний хаос в поліції.

"Попри те, що нині ще тривають важливі експертизи по стрілянині у Княжичах, я з впевненістю можу сказати, що керівництво спецоперації, яке, безпосередньо, було присутнє на місці стрілянини, буде звинувачене в дуже тяжких злочинах. Тому й моральну відповідальність має понести саме керівник спецоперації. А нині я гарантую, що ці справи будуть передані в суди, але, яким буде рішення даного суду, від мене не залежить", - наголосив Луценко. 

Все по темі: Смертельна перестрілка поліції