Взяли і зробили. Порошенко виставить "Самопомочі" й "Батьківщині" рахунок за блокаду Донбасу

Учасники блокади Донбасу, зокрема й члени партій "Самопоміч" та "Батьківщина", повинні нести відповідальність за економічні втрати держави в результаті блокади

Про це заявив президент Петро Порошенко під час екстреного засідання Ради національної безпеки і оборони України, повідомляє Еспресо.TV.

Він висловив сподівання, що завтра уряд проаналізує всі економічні аспекти щодо ситуації з блокадою Донбасу. Зокрема, вони повинні будуть надати інформацію стосовно того, наскільки через блокаду постраждало економічне зростання держави та скільки грошей втратив держбюджет. Понад те, за його словами, слід забезпечити перевірку сертифікатів походження товарів, відповідність їх нормам СОТ при імпорті товарів.

"Те, що дії наших блокадників влетять Україні в копієчку, це очевидно. В яку саме, покаже калькуляція. І ці рахунки ми виставимо не лише самопроголошеним республіканцям, але й "Самопомочі", "Батьківщині" та іншим зачинщикам та промоутерам блокади", - наголосив Порошенко.

За його словами, саме ці політики створили нестабільну ситуацію в зоні проведення АТО, хоча до цього ці політичні сили "вважали демократичними, ліберальними та реформаторськими".

"Взяли і зробили - нечесно і непорядно по відношенню до країни. Хіба годиться в такий от спосіб відволікати увагу від провалів свого лідера, який за два з половиною мерських терміни не спромігся вирішити найгострішого комунального питання і буквально засипав сміттям найкрасивіше європейське місто України?" - підсумував Порошенко.