Екстрене засідання РНБО щодо "Сбербанка России" та блокади Донбасу. Наживо

Петро Порошенко ініціював засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому розглядатимуться питання блокади активістами окупованого Донбасу та запровадження санкцій щодо української "дочки" "Сбербанка России"

Про це повідомляє Еспресо.TV

Одним із головних питань засідання РНБО буде блокада окупованих територій Донбасу. Зазначимо, вчора Нацполіція повідомила, що на блокпості на в’їзді у Слов’янськ рухалася колона з 13 автомобілів, в яких знаходилися більше 35 чоловік. Вони відмовилися проходити стандартну перевірку та спровокували бійку. Декілька поліцейських потрапили до лікарні. 

За словами народного депутата Антона Геращенка, співробітників поліції побив депутат Володимир Парасюк зі своїм супроводом. 

Крім того, на засіданні РНБО мають обговорити питання блокування роботи в Україні "Сбербанка России". 

Раніше представники торговельної блокади Донбасу погрожували припинити роботу російського "Сбербанка" в Україні. 

У столиці активісти замішали бетонний розчин та замурували вхід до відділення "Сбербанка". Вже почався відтік грошей фізичних осіб з російських банків, проте там залишаються гроші українських державних підприємств, тому ці банки мають достатньо великий відсоток в українській банківській сфері.

За інформацією Еспресо, Національний корпус "Азова" вже зібрався під адміністрацією президента, де проходить засідання РНБО. На мітинг прийшло близько 100 людей. На місці порядок забезпечує Нацгвардія.

Під час трансляції засідання РНБО виникли технічні проблеми, найближчим часом трансляція буде відновлена.