Зустріч у Мінську: стало відомо, про що сьогодні говоритиме контактна група

Сьогодні у Мінську відбудеться засідання представників Тристоронньої контактної групи, під час чого буде обговорюватися проблема КПВВ на окупованих територіях

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший віце-спікер, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що 14 березня депутати різних фракцій, неурядові організації та міжнародні партнери України обговорювали роботу КПВВ на окупованих територіях, адже ця проблема знаходиться у центрі уваги під час засідань у Мінську.

Зокрема, сьогодні представники української сторони у контактній групі знову порушать питання щодо відкриття КПВВ " Золоте", адже його заблокували ще у березні 2016 року. Також обговорять ситуацію щодо ремонту моста поблизу КПВВ " Станиця Луганська".

Геращенко зауважила, що наразі ключовою є проблема безпеки блок-постів, які весь час обстрілюються бойовиками. Саме тому Україна наполягає на цілодобовій роботі моніторингової місії ОБСЄ і її спеціальних пунктів поблизу КПВВ.

"Також визнаю, що потребують покращення побутові умови облаштування КПВВ, боротьба із зловживаннями, необхідно думати над збільшенням штатного персоналу заради пришвидшення черг", - підсумувала Геращенко.