Надзвичайні заходи в енергетиці продовжено на місяць

Кабмін продовжив термін тимчасових надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку ще на місяць

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду у четвер, передає Еспресо.TV.

"Не дивлячись на те, що в енергетичній сфері створили надзвичайні умови функціонування останні 60 днів, повинен сказати, що об’єднана енергосистема України працює в штатному режимі, обмежень по споживанню віялових відключень зусиллями міністерства та Кабміну немає. І те що ми піднімали це питання ще у липні місяці, зіграло теж велику роль", - заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

За його словами, для того, щоб об’єднана енергосистема працювала в штатному режимі, необхідно продовжити надзвичайні заходи ще на один місяць.

За словами Гройсмана ситуація є складною.

"Те, що ми з вами не допустили віялових відключень, свідчить про те, що ми з вами ідеально підготувались до зими. Ми створили запас міцності, тому що ми розуміли що нам перекриють поставки. Тільки я думав що вони зроблять це самі, а вони зробили це іншими людьми", - зазначив Гройсман.

За його словами проблема полягає у тому, що зникає запас міцності.

"Надзвичайні заходи, а це не надзвичайний стан, дозволяють нам змінити режими регулювання і функціонування енергетичної системи. Але вона не може працювати на знос. Але ми все робимо для того, щоб мінімізувати та віддалити будь-які негативні наслідки", - заявив прем’єр, ухвалюючи рішення.