Суд призупинив нову міграційну заборону Трампа

Федеральний суд Гонолулу постановив призупинити дію підписаного Дональдом Трампом антиміграційного указу, який забороняє в'їзд до США громадянам шести мусульманських країн

Про це повідомляє ВВС.

Це сталося за кілька годин до того, як заборона мала почати діяти.

У відповідь Трамп звинуватив суддю в перевищенні повноважень і заявив, що буде відстоювати свій указ у Верховному суді.

"Закріплений в Конституції закон дає президенту право тимчасово зупиняти потік мігрантів, якщо він вважає, що це слугує національним інтересам нашої країни", - сказав Трамп.

Трамп підписав цей документ після того, як його попередній аналогічний указ був заблокований федеральним судом в Сіетлі, штат Вашингтон.

Нова версія документа передбачала заборону на в'їзд до США протягом найближчих 90 днів громадян шести держав - Ірану, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану і Ємену.

На початку березня Гаваї стали першим штатом, який звернувся до суду з проханням скасувати нову підписану Трампом заборону.

Як йшлося у позові, поданому до федерального суду в Гонолулу, заборона на в'їзд порушує Конституцію США, оскільки дискрімінує людей на підставі їхньої національної приналежності.

Також представники штату стверджували, що через заборону постраждає туризм і зменшиться можливість запрошувати іноземних студентів і працівників.