Трамп представив новий бюджет США, який зменшує допомогу іншим державам

Президент США Дональд Трамп представив проект державного бюджету, за яким передбачено зменшення фінансової допомоги іншим державам

Про це повідомляє Associated Press.

Згідно із законопроектом витрати Штатів складуть $ 1,1 трлн.

Велику частину витрат Трамп пропонує залучити на будівництво стіни на кордоні з Мексикою, депортацію нелегальних іммігрантів і національну оборону. Витрати на це будуть збільшуватися за рахунок таких сфер, як охорона навколишнього середовища, соціальна допомога, в тому числі бездомним ветеранам, медичні дослідження, а також гранти.

$54 складуть військові витрати, причому $1,5 мільярда стане першим внеском в будівництво стіни. Трамп обіцяв виділити на фінансування інфраструктури $1 трильйон, але в початковий проект державного бюджету ці витрати не включені.

Витрати на Держдепартамент в новому бюджеті урізані на $10,9 млрд на Міністерство сільського господарства - на $4,7 млрд, на Міністерство праці - на $2,5 млрд, на Міністерство освіти - на $9,2 млрд, на Міністерство охорони здоров'я - на $12, 6 млрд. Агентство з охорони навколишнього середовища не дорахується $2,5 млрд.

Представляючи бюджет, Трамп зазначив, що документ передбачає серйозне скорочення витрат на надання іноземної допомоги.