Чорновол пояснила, чому поїхала до блокувальників Донбасу

Народний депутат від фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол спочатку розцінювала блокаду Донбасу як хороший урок для бізнесмена Ріната Ахметова

Про це вона розповіла у ефірі Еспресо.TV.

"Я знала, що на окупованій території знаходяться заводи Ахметова, і я подумала: о, буде черговий урок. Бо якщо ти власник заводів, то головне твоє завдання - утримувати твою державу. А я знаю, що Ахметов фінансує правих радикалів", - сказала Чорновол.

Пізніше, за її словами, те, що спочатку здавалося розвагою, стало для неї великим шоком.

"Після блокади почали зупинятися заводи в Краматорську, Дніпродержинську, Кам'янському. Ще більше я була вражена, що найбільш трагічним стало заблокування лінії, звідти йшло вугілля на шахту Зуївська. Ця ТЕЦ - єдиний постачальник електроенергії на Авдіївку", - розповіла нардеп.

Вона повідомила, що після блокування Торецька зрозуміла, ще блокада Донбасу вигідна для Росії.  

"Тому я зразу піднялася проти блокади сполучення між нашими заводами на окупованій території, але коли це зайшло вже дуже далеко, зайшло таким чином, що це спецоперація спеціально була підготовлена Москвою. По віджиму заводів, їм треба був привід, тобто українська сторона начебто заблокувала, значить треба, щоб не було гуманітарної катастрофи на Донбасі, ми ці заводи заберемо собі", - сказала Чорновол.