Розенко пояснив, чому зниження податків не на часі

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко вважає, що в Україні найменші податки в Європі, а будь-які поступки бізнесу із зменшення податків не мають позитивний ефект в українських реаліях

Про це він заявив в програмі "Відповіді" з Ольгою Лень на Еспресо.TV.

"40% на сьогодні є найменшим навантаженням Фонду оплати праці в Європі", - вважає Розенко.

На запитання, чи чекати зменшення податкових ставок, Розенко відповів: "Ну слухайте. У нас найменші податки в Європі. Що ми ще хочемо? Ще не платити?"

"Ділова активність у нас нормальна. Стимулювати ми будемо абсолютно нормальними кроками", - стверджує Розенко.

Він уточнив, що уряд і далі працюватиме в першу чергу над підвищенням мінімальної зарплати.

"Це один із способів детінізації. Коли ми опускали податки? Півтора року тому. Слухайте, я ж ці розмови бізнесу чув: от ви нам опустіть до 22 відсотків, ми зразу вийдемо з тіні. Опустили, знову починається: це мало. В усіх країнах світу, до будь-якого бізнесмена підійдіть і спитайте: вам треба зменшити? І скажуть: так.  Але тим не менше податки платять у всій Європі", - пояснив Розенко.

Він заявив, що ситуація в Європі і Україні відрізняється.

"Не забувайте – що у нас є 13 млн пенсіонерів, яким треба платити пенсію. І пенсію платить не держава, не віртуальний Пенсійний фонд, а всі працюючі люди, платить економіка. І коли пенсіонер ходить і постійно мене запитує: як можна вижити на пенсію в 1300 гривень, то давайте це питання переадресуємо бізнесу. Згадайте про своїх батьків, про батьків своїх друзів, про своїх родичів і дайте їм відповідь на питання, як можна пенсію платити менше", - наголосив Розенко.