У США школяр знайшов чималий "алмаз Супермена"

14-річний школяр Калельо Ленгфорд знайшов у національному парку каменів штату Арканзас алмаз масою 7,44 карата - один з найбільших, знайдених в США останніми роками

Про це повідомляє ВВС.

Це сьомий за величиною алмаз, знайдений у парку з моменту його відкриття в 1972 році та найбільший алмаз кавового кольору з тих, що були знайдені за минулі 40 років.

Калельо Ленгфорд побачив алмаз серед каменів у струмка. Хлопець назвав камінь "алмазом Супермена" і збирається зберігати його як сувенір. Як уточнили представники парку каменів, знайдений Калельо камінь розміром з квасолину та має форму чотирикутника. Керівництво парку не уточнило приблизну вартість знахідки.

Найбільший алмаз зі знайдених у США було виявлено в 1924 році у тій самій місцевості в Арканзасі, на території сучасного парку каменів. Камінь назвали "дядько Сем", його вага становить 40,23 карата (8,046 г).

Державний парк каменів "Алмазний кратер" в Арканзасі займає територію майже в 370 га. На території парку знаходиться поле в 15,2 га, де відвідувачі можуть спробувати пошукати дорогоцінні камені. Якщо гостю вдасться знайти дорогий камінь, знахідку він може залишити собі. Цей парк є єдиним в світі родовищем алмазів із- вільним доступом для відвідувачів. "Алмазний кратер" відомий як родовище дорогоцінних каменів з 1906 року.