У Ялті закрили зоопарк, власник якого критикував кримську "владу"

У Ялті 16 березня російська влада закрили приватний зоопарк "Казка"

Про це заявив кримський підприємець, власник "Казки" Олег Зубков, повідомляють "Крим.Реалії".

"Як і обіцяла податкова інспекція, вони 16 березня закрили ялтинський зоопарк "Казка" на підставі недостатніх даних на квитках в парк. Чесно кажучи, до кінця не вірив, що це станеться. Особливо варто відзначити витонченість влади, сталося це в день референдуму, цим влада показує своє повне наплювацьке ставлення до громадської думки", - каже Зубков.

За словами підприємця, закриття зоопарку - план кримської влади за його руйнування.

"Кримська влада не злюбила мене ще в 2014 році, коли я почав піддавати їх критиці і вирішили знищити мої парки. Закриття "Казки" - це перший крок. Думаю, що наступним буде закриття і парку левів "Тайган". Розрахунок такий: годувати три тисячі тварин потрібно щодня, а при відсутності доходу від плати за вхід я буду приречений незабаром на розорення. Але постраждаю в першу чергу не я, а невинні тварини, які з вини кримської влади почнуть голодувати", - зазначив Зубков.

У Зубкова - тривалий конфлікт з російською владою Криму. Стосунки Зубкова з главою російської ветеринарної служби Криму Валерієм Івановим зіпсувалися в період кримського блекауту. Тоді в "Казці"» померли тигренята білої тигриці Тигрюлі, подарованої Зубкову Юлією Тимошенко. Іванов і російський екс-прокурор Криму Наталія Поклонська заявили, що червонокнижні тварини загинули через неналежне утримання. Підприємець переконаний, що тигренята стали жертвою інфекції через ослаблення імунітету від переохолодження за відсутності електроенергії.

У 2016 році Олег Зубков відвідав 150 судових засідань, пов'язаних з чисельними штрафами і звинуваченнями на його адресу з боку підконтрольної Кремлю кримської "влади".