За погрози вбити Обаму американцю присудили півроку тюрми

Суд в штаті Массачусетс засудив до шести місяців ув'язнення жителя міста Менсфілд Ендрю О'Кіфа, який розмістив на сайті ФБР погрозу вбити тодішнього президента США Барака Обаму

Про це повідомляє ВВС.

На момент винесення рішення 31-річний О'Кіф вже близько півроку перебував в ув'язненні, тому був звільнений в залі суду.

Інцидент, через який О'Кіф потрапив у в'язницю, стався в травні 2015 року. О'Кіф зв'язався з ФБР через "гарячу лінію" в інтернеті, на яку бюро приймало від анонімів інформацію про підготовлювані злочини.

"Я планую вбити президента Барака Обаму. У мене є дуже продуманий план. Нехай мене відвідають секретні служби. Мені не зашкодила б компанія", - написав О'Кіф, підписавши своє повідомлення номером соціального страхування, що і дозволило ФБР незабаром його знайти.

Через два дні до дому, де жив О'Кіф, прийшли співробітники ФБР. Відкривати О'Кіф відмовився. Агентам довелося близько години умовляти його вийти, що О'Кіф зрештою і зробив. Під час обшуку у нього вдома знайшли більше ста одиниць холодної зброї, включаючи мечі, сокири і списи.

У грудні минулого року О'Кіф визнав провину і почав відбувати ув'язнення в очікуванні вироку.