Митниця Франківщини хотіла підкупити поліцію мільйонним хабарем

Правоохоронці Львівської області затримали на хабарі керівництво Івано-Франківської митниці

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він зазначив, що злочинна група, у складі в.о. очільника обласної митниці, двох його заступників, а також начальника митного посту, намагалася дати хабар оперативникам управління захисту економіки у Нацполіції Львівщини та прокурору військової прокуратури. При цьому, за його словами, поліція задокументувала численні факти хабарництва, коли митники перебували на посадах Львівської митниці.

Аваков пояснив, що після того, як, 19 січня співробітники управління захисту економіки Львівщини та військової прокуратури затримали одного з керівників митниці, його подільники були переведені на рівнозначні посади до прикарпатської митниці, де вони і продовжили свою злочинну "справу".

"Схема полягала у налагодженій системі збору кошті від низу до верху, від нижчої ланки до керівництва. Коли викриті високопосадовці зрозуміли, що їм не вдасться уникнути відповідальності, вирішили домовитися з правоохоронцями. Ціна питання, на їхню думку, більше мільйона гривень", - наголосив Аваков.

Він додав, що минулої ночі під час "ділової зустрічі" митників-комерсантів затримали оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції спільно зі слідчими військової прокуратури Західного регіону. Наразі у цій справі тривають обшуки.