Оплатити комуналку за QR-кодом можна ще в 4 містах України

Технологія миттєвої безконтактної оплати комунальних платежів за допомогою QR-кодів і мобільного застосування Privat24 стала доступна жителям Києва, Дніпра, Харкова та Сум

Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку

За словами керівника напряму "Платежі та перекази" банку Олексія Путятіна, на сьогодні миттєва оплата комуналки працює в 10 містах України, а найближчим часом почне працювати по всій країні.

З лютого така послуга доступна в Полтаві, Маріуполі, Черкасах та Івано-Франківську.

Щоб оплатити комунальні послуги за допомогою QR-коду, необхідно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24, перейти в розділ "Мої платежі", вибрати в меню пункт "Новий платіж" і просканувати QR-код на квитанції.

Користувачі, у яких немає смартфона, можуть здійснити оплату через QR-код у відділеннях ПриватБанку за допомогою планшета співробітника відділення.

"Перевага технології миттєвої оплати комуналки без черг і комісій насамперед у тому, що для її впровадження на рівні всієї країни не потрібно додаткових інвестицій. Сьогодні ми пропонуємо всім постачальникам послуг, комунальним підприємствам та фінансовим установам, які приймають комунальні платежі, користуватися можливостями технології "Платежі по QR-коду" і готові надати всю інформацію для впровадження такої технології", - заявив він.

За даними банку, понад 100 тис. платежів щомісячно перераховується із запізненням (або не перераховується зовсім) через помилки в реквізитах і понад 1,5 млн годин витрачається на набір реквізитів платежу з квитанції.