Поліція спіймала на Київщині одесита з понад десятком автоматів

Поліція заарештували на трасі Бориспіль-Дніпро жителя Одещини, який перевозив арсенал зброї

Про це повідомляє прес-служба поліції Київської області.

Повідомляється, що за кермом автомобіля знаходився 35-річний чоловік, який згідно з наданими документами проживає при військовій частині Комінтернівського району Одеської області.

"Під час огляду транспортного засобу працівники поліції виявили зброю – 13 автоматів АКС74-У, пістолет Макарова та 16 набоїв до нього без будь-яких документів. На місце події прибула слідчо-оперативна група Переслав-Хмельницького відділу поліції для документування правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Крім того повідомляється, що було вилучено 13 предметів для швидкого заряджання зброї, 13 ємкостей з рештками  мастила, 13 приладь для чистки зброї.   

Автомобіль поміщено на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів. На даний момент поліцейські встановлюють походження арсеналу зброї та боєприпасів.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до семи років. Слідство триває.