У Португалії уряд посварився з провінцією через аеропорт імені Кріштіану Роналду

Регіональний уряд португальського острова Мадейра різко розкритикував сумніви Лісабона щодо законності перейменування аеропорту острова на честь португальського футболіста Кріштіану Роналду

Про це повідомляє Politico.

"Вони намагаються натякнути, що законно, демократично обраний уряд Мадейри не має права поміняти ім'я аеропорту, який належить нашому регіону і утримується на податки жителів Мадейри. Ймовірно, вони жартують", - цитує видання заяву президента регіонального уряду Мігел Албукерке .

Так він відреагував на заяви, що пролунали з боку міністра планування та інфраструктури Педру Маркеш, який засумнівався в законності рішення влади Мадейри.

За його словами, влада Мадейри не зверталися з консультаціями в міністерство щодо даної теми. Як відзначають португальські ЗМІ, Маркеш - не єдиний міністр в Португалії, хто не поділяє ентузіазму Мадейри з приводу перейменування аеропорту.

Про рішення перейменувати аеропорт на честь футболіста регіональний уряд Мадейри оголосив в червні 2016 року. Ініціатива була сприйнята неоднозначно: жителі острова підготували петицію про скасування рішення, але вона не набрала необхідну кількість підписів для того, щоб бути розглянутою владою.

Церемонія перейменування "Аеропорту Мадейри" в "Аеропорт Мадейра - Кріштіану Роналду" запланована на 29 березня. Напередодні - 28 березня - на острові відбудеться товариський матч між збірними Португалії та Швеції, участь в якому візьме Роналду. Жоден великий португальський політик поки не підтвердив готовність відвідати церемонію перейменування.

Кріштіану Роналду, нині грає за мадридський "Реал", народився в столиці острова Фуншале в 1985 році. У місті встановили бронзовий пам'ятник і музей в його честь, а також назвали одну з площ Фуншала ім'ям футболіста.