У "Нафтогазі" пояснили, чому звільнили директора "Укртрансгазу"

Голову правління "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва звільнено через виявлення порушення при проведенні тендерів

Про це повідомляє "Енергореформа".

"У рамках стандартної процедури аудиту фінансових результатів групи ми отримали від зовнішнього незалежного аудитора висновок, згідно з яким він не зміг отримати достатніх аудиторських доказів для підтвердження цілого ряду закупівель "Укртрансгазу" і, відповідно, коректності їх відображення у фінансовій звітності компанії", - повідомив Коболєв, голова правління "Нафтогазу".

За його словами, це послужило "дзвінком" для подальшої перевірки закупівель "Укртрансгазу".

"Після цього внутрішній аудит НАК приступив до вивчення того переліку транзакцій, які потрапили в цей список. Вивчення виявило, що, як мінімум, дві з них мають ознаки зловживань при проведенні тендерних процедур. Матеріали по одній з них вже були передані правоохоронним органам, які ініціювали за цим фактом кримінальне розслідування ", - додав Коболєв.

Крім того, президент "Нафтогазу" повідомив, що в компанії захотіли почути коментарі стосовно закупівель "Укртрансгазу", на що екс-президерт Ігор Попів повідомив, що "все що відбувалося - це правильно, законно, і далі так робити будемо". Це і послужило причиною його звільнення.