У США випробували розроблений для армії лазер із необмеженим боєзапасом

Американська компанія Lockheed Martin успішно випробувала бойовий лазер потужністю 60 кіловат

Про це повідомляє N+1.

Під час випробувань виміряна потужність лазерного променя нової установки склала 58 кіловат. Лазерна зброя, як вважають американські військові, дозволить ефективніше боротися з деякими типами цілей, в першу чергу з безпілотними літальними апаратами, мінометними мінами і снарядами, а також легкими літаками і вертольотами противника. Крім того, бойові лазери допоможуть військовим швидше знищувати виявлені міни та саморобні вибухові пристрої.

Основною перевагою лазерної зброї військові вважають "необмежений" боєзапас - установка може вести вогонь до тих пір, поки вона не перестане отримувати енергію від генератора. Крім того, вартість одного пострілу з лазерної установки буде в кілька разів нижче вартості пострілу з міномета або артилерійської гармати.

Розробка нової установки велася Lockheed Martin за замовленням Армії США з 2014 року. У 2015 році Lockheed Martin оголосила, що технології лазерної зброї вже в достатній мірі відпрацьовані і надійні, і військові можуть прийняти бойові лазери на озброєння в будь-який момент. При цьому в компанії відзначили, що бойові лазери можуть бути встановлені практично на будь-яку платформу, включаючи машину, корабель або літак.