В Росії зненавиділи власника магазину, який роздає бідним хліб

Жителі міста Струнино поскаржились правоохоронцям на власника продуктового магазину Мамуда Шавершяна, який щомісяця видає бідним по десять талонів на безкоштовний хліб

Про це пише "Коммерсант".

Скарги подали в прокуратуру, адміністрацію президента і санепідстанцію.

За словами Шавершяна, спочатку по безкоштовний хліб приходили тільки пенсіонери, потім до них приєдналися члени багатодітних та незаможних сімей, деякі приїжджали з сусідніх сіл.

Однак деякі жителі діями підприємця незадоволені: вони вважають, що Шавершян не додає покладену норму хліба.

"До сих пір не всі громадяни розуміють, хто і навіщо це робить. Версії різняться: хтось упевнений, що розпорядження щодо хліба віддав особисто Путін, хтось вважає, що це мер міста постарався, хтось пише листи подяки губернатору Світлані Орловій. Не всі знають, що майже 2 тис. батонів і близько тисячу "чорного" в місяць роздає одна людина - Мамуд Шавершян, власник цього невеликого магазину в спальному районі", - пише "Коммерсант".

Крім талонів бізнесмен безкоштовно постачає печиво в сусідній дитячий сад, видає хліб для церкви, у Вірменії вже багато років практично повністю утримує школу, в якій навчався.

"Цим людям ніхто ніколи не допомагав, тому вони не вірять в добро і зляться. Але ми не заради їх спасибі це робимо, нехай кричать, нехай", - каже Шавершян.