Юристи Jurimex захистили інтереси Охматдит в суді по поверненню обладнання на 32 млн грн

13 березня 2017 року юристи Jurimex виграли справу в Господарському суді м.Києва, який зобов'язав ТОВ «УКРПРОФМЕД» повернути обладнання вартістю 31,8 млн грн, призначене для установки в новому корпусі дитячої лікарні «ОХМАТДИТ»

Зміст

Причиною подачі позову послужили відмови з боку «УКРПРОФМЕД» повернути закуплене обладнання, що стало підставою для сумнівів про його наявність. Підтвердження відсутності даного обладнання стане доказом нанесення збитків державі на суму близько 32 млн грн. За даним фактом порушено кримінальне провадження.

Також в результаті ревізії, проведеної Державною аудиторською службою України, встановлено факт нецільового використання 78 млнгрн, отриманих у грудні 2015 р. компанією «УКРПРОФМЕД», яка була генпідрядником у 2011 – 2013 рр. Дані кошти були перераховані компанії з порушенням бюджетного законодавства.

У січні цього року, за підтримки Jurimex, 59,8 млнгрн з вищевказаної суми було повернуто до держбюджету.

Jurimex вже 8 років надає юридичну підтримку Опікунській раді НДСЛ «ОХМАТДИТ» на умовах ProBono, за що у 2016 році, згідно з результатам Національного конкурсу кейсів з КСВ, була визнана «Бізнесом, який змінює країну».

Про компанію Jurimex

Юридична компанія Jurimex була заснована в 2003 році і сьогодні об'єднує понад 100 висококваліфікованих професіоналів з великим практичним досвідом і блискучими знаннями українського і міжнародного права.
Партнери ЮК Jurimex є визнаними лідерами на українському ринку юридичних послуг і рекомендовані авторитетними міжнародними і національними рейтингами.

Юристи Jurimex постійно залучаються до законопроектної роботи комітетами Верховної Ради України та державними установами.

ЮК Jurimex надає повний комплекс юридичних послуг. Діяльність компанії сфокусована на всіх основних галузях права, таких як: податкове право, адміністративне право і ліцензування, банківське і фінансове право, земельне право, право інтелектуальної власності, конкурентне та антимонопольне право, корпоративне право та цінні папери, медіа права, міжнародна торгівля та інвестування, судові спори та арбітраж, трудове, господарське й договірне право. У 2013 році компанія відкрила практику кримінального права і процесу.